Bine ai venit! | log in
RO US ES

= OFELIA- FLORICA HARANGUS =OPINII ALE SPECIALISTILOR =Biografie -2-

user image 2011-03-24
De catre: Ofelia-Florica HARANGUS
Postat in:

 

http://www.radior.eu/evenimente/seara-reusita-de-muzica-si-poezie-l...

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Pe coperta Albumului -CINE-A ZIS DORULUI DOR - Eugenia Florea consemna (-4-Martie-2004-):

 

 

 

   

 

 

 

 

 

- DIN NOU IN LUMEA CANTECULUI POPULAR -


Pentru iubitoriimuzicii populare semnalam revenirea in prim-plan a unei interprete ce poarta cu sine valori de necontestat ale folclorului prahovean .
OFELIA-FLORICA HARANGUS impreuna cu 18 din cantecele sale culese de rapsozii locurilor natale- Comuna BREBU-Prahova si imprejurimi -retin din nou atentia melomanilor genului,prin aceleasi calitati pe care auditorii le-au remarcat si in urma cu 19 ani cand, tanara prahoveanca se incumeta sa porneasca pe drumul afirmarii artistice ca interpreta de cantec popular.
Vocea calda , cu inflexiuni ce -i conturau personalitatea artistica , acuratetea, sensibilitatea si profunzimea trairilor sufletesti in actul interpretativ o remarcau pe OFELIA-FLORICA HARANGUS ca pe un talent ce promite a deveni o interpreta de valoare .
Cu un bagaj repertorial pe masura - in mare parte mostenit de la mama sa ,vestit si valoros rapsod al zonei -OFELIA-FLORICA HARANGUS avea sa se impuna publicului chiar de la debut .
A cunoscut succesul prin evolutii in concerte de gen,in emisiuni radio si televiziune ,prin inregistrarile realizate si pastrate in fonoteca Radio.
Dupa aproximativ 8 ani de absenta de pe scena folclorica a tarii ,OFELIA-FLORICA HARANGUS a inteles insa ca locul cantecelor sale este langa inima iubitorilor de folclor din intreaga tara asa incat s-a hotarat sa aseze o parte dintre aceste cantece intr-un album.
Prestigioasa Casa de Discuri ELECTRECORD a deschis larg portile acestei talentate interprete ,oferindu-i posibilitatea inregistrarii unui numar de 18 cantece culese din vatra satelor prahovene.
Alaturi de formatia ,,FRUNZA VERDE'' dirijata de Marcel Parnica ,interpreta ne propune un repertoriu divers ca tematica , modelat pe structurile ritmico-melodice tipice zonei Prahova .
Aparitia acestui album ne ofera bucuria de a cunoaste si admira o particica din tezaurul folcloric prahovean iar in interpretarea sa redescoperim talentul si muzicalitatea unei cantarete pe care am fi dorit-o mult mai prezenta in viata folclorica romaneasca ...OFELIA-FLORICA HARANGUS .

EUGENIA FLOREA -Realizator Radio Romania .

 

 



 



- In imagine : Roxana Gibescu-red. muzical -ELECTRECORD- , Eugenia Florea-red. muzical RADIO ROMANIA - Lansare de album-CINE-A ZIS DORULUI, DOR - 4 Marite -2004- Casa Tineretului -Campina-Prahova -

 

 

 

 

In imagine Vasilica Ghita -Ene - redalizator  emisiunei Radio Antena Satelor , Teodora Popescu- redactor muzical si realizator  emisiuni TVRM , Leonida Brezeanu-prof. dir Ansamblului Folcloric MARAMA -Ploiesti ...

 

 

  

Coperta albumului -Cine-a zis dorului, dor-

 

 



   




 

 

 

 

 

 

=OPINII ALE SPECIALISTILOR =

 

- In anul 1986 ,Alexandru Fabian -redactor muzical Radio Romania Actualitati , dupa ce a audiat o inregistrare cu - Balada lui Radu Anghel din Greci-interpretata la finala Festivalului -CANTAREA ROMANIEI - , A AFIRMAT : ,, Ofelia-Florica Harangus are o voce aparte de Prahova , timbru vocal deosebit,cald , sensibil ce face sa vibreze si sa-i emotioneze pe ascultatori "

 


- In anul 1987 ,dupa obtinerea diplomei de onoare a juriului al Festivalului Concurs Interjudetean -MARIA LATARETU - Tg. Jiu ,presedinta juriului - Prof. univ. Emilia Comisel spunea : ,,Ofelia-Florica Harangus este o interpreta care , mai tarziu , ne va face cinste ."

 

 

 



 

 


-In anul 1988dupa evolutia in Concursul Interjudetea de Folclor -ROMANIE PLAI DE DOR - Buzau , lector universitar ,Gheorghe Oprea spunea ca : ,, Ofelia-Florica Harangus are calitati vocale de exceptie ,o voce didactica care te emotioneaza "

 

 



 

- La deschiderea spectacolului de la Muzeul Satului- DIMITRIE GUSTI-Bucuresti din data de 25 iunie 2004-Lia Cosma - dir. Muzeului a opiniat : ,, Cu o bogata colectie de cantece vine astazi la Muzeul Satului pentru asi lansa albumul cu un generic foarte frumos -CINE-A ZIS DORULUI , DOR - (....) Dupa cum bine stiti ,in Romania exista doua cuvinte dragi sufletului nostru -DOINA si DOR -(....) De data aceasta DORUL este alaturat de DOR si nu prin vorbe , ci prin cantec ,un cantec care este pregatit cu multa minutie de catre Ofelia-Florica Harangus ,o voce care o impune in folclorul muntean ."

 

 

 

 


 

 

-Cu acelasi prilej , dna Roxana Gibescu -redactor muzical al Casei de Discuri -ELECTRECORD- spunea : ,, Intro perioada in care calitatea indoielnica si vulgaritatea isi fac loc ,Ofelia-Florica Harangus , prin cantecul sau autentic, a ajuns la inima ascultatorilor . Ofelia este omul modest si sensibil pe care nu ai cum sa nu-l poti respecta si sa-l iubesti .
Prin cantecul , pe care l-a pregatit cu multa atentie si respect ,si prin harul dat de Dumnezeu ,iata o voce care o impune in folclorul muntean

 


-OFELIA-FLORICA HARANGUS- ,,CINE-A ZIS DORULUI, DOR "

 

 

 

 

Ofelia Florica Harangus - Cine-a zis dorului dor-

 
 

 

-Despre Ofelia Florica Harangus s-a scris in multe publicatii locale -Oglinda , Zarva , Prahova , Telegraf de Prahova ,Viata Prahovei , etc...precum si in revista Lumea Satului editata la Bucuresti...

 

 





 

Presa locala a consemnat -Ofelia-Florica HARANGUS- 20 DE ANI DE FOLCLOR AUTENTIC-26 - Sept. -2006-

 






Presa locala a consemnat evenimentul :Festival Folcloric HORA PRAHOVEANA -invitati in recital Sotii Lupu si Cornelia Retnic, Sofia Vicoveanca , Margareta Clipa si Ofelia- Florica Harangus .......

 


Un interviu legat de activitatea artistica de la debut pana in prezent.......

 

 

 

 

 

 

=Ofelia Florica Harangus - Niciodata nu e bine =


 



 

 

 





 

 

 

Presa locala - PARTENER-a consemnat despre spectacolul organizat cu ocazia premierii OLIMPICILOR CAMPINENI ....

 





 

Presa locala a consemnat numirea Ofeliei -Florica Harangus in functia de Secretar General al Sindicatului Profesionistilor din Industria de Divertisment SPID-ARTIS-Romania ...Din Conducerea acestui sindicat a facut parte si maesrtul Radu Beligan- Presedintele de onoare al sindicatului ......

 

 

 

 



 

 




-TVR 2 i-a dedicat un -MEDALION-OFELIA FLORICA HARANGUS -realizator dr. Maria Tanase Marin ;

 

Ofelia Florica Harangus Mai, Ionele dintre lunci


 








TVRM - FEMEIA ADEVAR SI POVESTE - realizator Ana -Maria Ghiur ;







 

 

 

 


 


-Radio Antena Satelor i-a dedicat frecvent spatiu pt interviuri inregistrate sau in direct cu ascultatorii ;



 

 

-Este difuzata pe mai toate posturile de Radio Online ;

 


 

=Ofelia Florica Harangus - Cucule pasare mindra=


 

 

 

 

 





 

 

 

 

 

 

 

=strong>Ofelia Florica Harangus - Doi voinici din Valea Mare =

 


 

 

 

Ofelia-Florica HARANGUS
Despre Ofelia-Florica HARANGUS
Locatie
Campina-Prahova   RO  
tip membru
Vocalist
instrument(e) - descriere
Artist liber profesionist
instrument
lead vocal
gen muzical
Muzica populara
este
Profesor muzica
ofera
Loc de intalnire
adresa site
http://harangus.blogspot.com/search/label/Biografie
Evaluat Recent:
Statistici
Playlists: 1
youtube videos: 26
Bloguri: 8
imagini: 199
piste audio: 10
evenimente: 1
Groups: 2