Bine ai venit! | log in
RO US ES

Cum se completeaza formularul 200

user image 2011-05-10
De catre: Ofelia-Florica HARANGUS
Postat in:

Cum se completeaza formularul 200

Marime text Minus_h  Plus_h   
Declaratii fiscale

A mai ramas mai putin de o saptamana pana la data la care romanii pot depune le administratiile financiare declaratiile pentru venitul realizat in 2010, scrie gandul.info.

Potrivit ANAF, amenzile pentru cei care nu trimit formularul 200 pana pe 16 mai sunt cuprinse intre 10 si 100 de lei.

Formularele se pot obtine fie de pe site-ul www.anaf.ro , fie de la sediilor administratiilor fiscale. Exista trei modalitati prin care poti trimite declaratia: online (doar daca detii certificat digital), prin posta  sau direct la ghiseele Fiscului.

Formularul 200 trebuie completat si depus doar de anumite categorii de contribuabili: cei care au obtinut venituri din activitati independente , inchirierea caselor sau apartamentelor, activitati agricole , tranzactii cu actiuni sau din operatiuni valutare .

 

Ce pasi trebuie sa urmam

 

1. La capitolul I ("Date de identificare ale contribuabilului"), cei care stiu ca Fiscul trebuie sa le returneze bani si nu vor sa se deplaseze la ghiseele ANAF trebuie sa mentioneze si datele contului bancar (IBAN).

2. La capitolul "Date privind veniturile realizate, pe surse si categorii de venit" completam punctul 1, respectiv categoria de venit. Persoanele care au realizat venituri din activitati de productie sau din organizarea de spectacole trebuie sa completeze casuta care se refera la veniturile comerciale. Cei care au castigat din brevete de inventie, drepturi de autor sau desene bifeaza casuta referitoare la drepturile de proprietate intelectuala. Urmeaza punctul 2, intitulat “Determinarea venitului net”, unde trebuie sa specifici modul in care se calculeaza venitul: norme de venit, cote forfetare de cheltuieli, sistem real.

Urmeaza apoi rubrica care vizeaza venitul anual net.  Astfel, persoanele care au obtinut venituri de pe urma drepturilor de proprietate intelectuala pe baza cotelor forfetare de cheltuieli trebuie sa mentioneze suma veniturilor nete pentru doua perioade : 1-30 iunie si 1 iulie -31 decembrie.

3. Nu este obligatorie completarea capitolului "Destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat". El poate fi completat doar de persoanele care vor sa directioneze 2% din venit catre fundatii nonprofit sau unitati de cult. In acest caz, trebuie completat si formularul 230.

Cei care au neclaritati in ceea ce priveste la modul in care se completeaza declaratia pot apela telefonic la Centrul de asistenta a contribuabililor, telefon 031-4039160 , se pot informa direct de pe site-ul ANAF sau, mai simplu, pot cere lamuriri direct la birourile administratiei financiere de care apartin.

Ofelia-Florica HARANGUS
Despre Ofelia-Florica HARANGUS
Locatie
Campina-Prahova   RO  
tip membru
Vocalist
instrument(e) - descriere
Artist liber profesionist
instrument
lead vocal
gen muzical
Muzica populara
este
Profesor muzica
ofera
Loc de intalnire
adresa site
http://harangus.blogspot.com/search/label/Biografie
Evaluat Recent:
Statistici
Playlists: 1
youtube videos: 26
Bloguri: 8
imagini: 199
piste audio: 10
evenimente: 1
Groups: 2